top of page

Massage bij Kanker

Kanker is een zeer ingrijpende gebeurtenis die je leven emotioneel  helemaal op zijn kop zet. Je  komt terecht  in de molen van behandelingen, onderzoeken, ziekenhuis, medicatie. Er gebeurd van alles met jou en je lichaam. Diverse gevoelens razen door je lijf, zoals angsten, onzekerheid maar je moet door. Doorgaan met vechten of accepteren.

 

Het heeft een grote impact op lichamelijk en geestelijk niveau.

Graag wil ik je als masseuse een moment bieden dat je even niet aan de medische molen hoeft te denken. Een moment voor jezelf. Een moment waarin jij je lichaam een liefdevolle aanraking laat ervaren. Een moment waarin jij jezelf en je lichaam beloont voor het harde werken.

 

Massage bij kanker is een liefdevolle respectvolle ontspanningsmassage.

De aanraking is zeer zacht. Er wordt rekening gehouden met uw lichamelijke situatie zoals het aangedane gebied, de bijwerkingen van uw medicatie, uw conditie en energieniveau. Aan de hand daarvan bekijken we gezamenlijk welke positie voor u het prettigst is. Dat kan zijn een massagetafel, een stoel of een bed. Dat wat voor jou prettig is.

 

Massage biedt geen genezing.
Een zachte massage kan zorgen:

  • Voor ontspanning en ondersteuning bij het herstel

  • Voor het in contact komen met je lichaam en voelen dat je meer bent dan “de ziekte”.

  • Voor het vertrouwen in je lichaam om te kunnen herstellen.

  • De massage kan ook symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, isolatie, stress en  depressie verminderen.

 

Massage bij kanker is in elke fase mogelijk.

Krijgt u chemotherapie, bestralingen of hormoontherapie dan is massage vooral prettig als ontspanning of voor het dempen van pijn en bijwerkingen.Massage kan ook tijdens het toedienen van de chemo in het ziekenhuis plaatsvinden.

 

Na de behandelingsfase, waarin onzekerheid en  spanningen een grote rol spelen, evenals het weer vertrouwen krijgen en durven te gaan leven terwijl je nog steeds klachten kunt hebben van de behandeling, is massage heel geschikt voor ontspanning, ondersteuning voor herstel en het geestelijk in balans brengen.

Wanneer je niet meer beter wordt. Een fase die zich kenmerkt door vragen en onzekerheid. Een massage kan in deze tijd een moment voor jezelf zijn, ontspanning en liefdevolle aanraking. Een moment waar emoties gevoeld mogen worden.

 

Ik heb de opleiding genoten bij Stichting voor jou. https://stichtingvoorjou.nl

 

Aanrader is om deze site te bekijken omdat er door deze stichting regelmatig verwenzorg-dagen worden georganiseerd voor personen die met kanker te maken hebben of hebben gehad.

 

U krijgt een professionele en een uit het hart gegeven massage. Met alle aandacht voor U.

 

Voordat je een eerste keer komt, stuur ik je een intakeformulier. Deze vragenlijst kun je op je gemak thuis invullen en terugsturen. Tijdens het eerste consult zullen we samen de intake bespreken. Deze intake is gratis.

 

In principe masseer ik in mijn eigen praktijk, maar mocht je niet in de gelegenheid zijn om naar mij te komen dan kom ik in overleg ook bij je thuis of in het ziekenhuis.

 

Tarieven:

Ik werk niet met teruggave van uw ziektekostenverzekeraar. Ik ben van mening dat iedereen een massage verdient en mijn tarieven zijn zo aangepast dat teruggave geen toegevoegde waarde is. De intake is gratis en wanneer nodig kom ik bij u thuis. De massages, ongeacht het tijdsbestek, zijn 25 euro per keer.

Dit tot een jaar na herstel.

Tarief: € 25,00      

bottom of page